Botanische of wetenschappelijke benaming:
Kleur: oranje
Geslachtsnaam Nederlands: RoosGeslachtsnaam Frans: RosierGeslachtsnaam Duits: RoseGeslachtsnaam Engels: RoseGeslachtsnaam Spaans: RosaGeslachtsnaam Italiaans: RosaVerzorgingstips Snijbloem:Gebruik vaaswater op kraanwater temperatuur. De steel (schuin max 45°) aansnijden en in een schone vaas plaatsen. Een volle dosis snijbloemvoedsel toedienen is een aanrader. Zet de roos niet in de zon of bij een verwarmingstoestel. Plaatsen in de buurt van rijpend fruit vermijden, dit vanwege het ethyleengas. Ethyleen komt vrij bij rijping van fruit, en zal de rijping versnellen, zowel van het fruit als van de bloemen in de buurt. Ook plaatsen waar regelmatig tocht voorkomt dienen vermeden te worden. Door de tocht zal er een snellere verdamping voorkomen, dit geeft vaak aanleiding tot het hangen van de bloem door een versnelde uitdroging. Zorg er ook voor dat er geen blad in het vaaswater zit. Dit geeft aanleiding tot verrotting, of met andere woorden een zeer snelle bacteriegroei in het vaaswater. Niet enkel die bacteriegroei is nadelig, maar hierdoor zullen de houtvaten sneller verstoppen.(vergelijk deze houtvaten met erg dunne waterkanaaltjes die het water van de wortels van de plant vervoeren naar de bladeren en bloemen). Regelmatig opnieuw aansnijden en opnieuw zuiver water in een zuivere vaas zal de levensduur van de roos verlengen!Omschrijving Snijbloem: De bloem heeft een doorsnede tot ongeveer 7,5 cm en is gevuld. Het kroonblad is breed cirkelvormig en is aan de binnenzijde donker oranje van kleur. De basisvlek is iets meer donker oranje Ook de buitenzijde van het kroonblad is oranje van kleur, net als de basisvlek. De kroonbladrand is licht gegolfd en middel sterk teruggebogen tot ingerold. Deze roos is niet geurend. Omschrijving Plant:Soms als perkplant verkrijgbaar (1 jarig)
Beschikbaarheid:
Tijdens de eerste en de laatste maand van beschikbaarheid kunnen de bloemen bepaalde weken wel of bepaalde weken niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden.